Tanie-Loty.com.pl podejmuje współpracę z Blue Sky Travel

Serwis Tanie-Loty.com.pl rozpoczął współpracę z nowym dostawcą rozwiązań umożliwiających internetową rezerwację, sprzedaż i obsługę posprzedażową produktów lotniczych i turystycznych - spółką Blue Sky Travel, jednym z największych biur IATA w Polsce. Zapewni to użytkownikom serwisu dostęp do największej bazy ofert lotów niskokosztowymi i regularnymi liniami lotniczymi.

Dzięki tej współpracy klienci mają możliwość rezerwacji biletów lotniczych oferowanych za pośrednictwem Travelport, jednego z najdynamiczniej rozwijających się i najnowocześniejszych systemów globalnej dystrybucji tzw. GDS (Global Distribution Systems). Travelport jest obecnie jednym z największych dostawców usług w branży turystycznej na świecie. Do firmy należy m.in. GDS Worldspan i Galileo, GTA, IT Services & Software. Kompleksowym uzupełnieniem oferty jest również GDS trzeciego z liderów rynku, firmy Amadeus.

- Decyzja o zmianie partnera była podyktowana chęcią zapewnienia naszym użytkownikom możliwie jak najpełniejszej i atrakcyjnej cenowo oferty oraz dynamicznym rozwojem naszego serwisu. Dziś użytkownicy serwisu Tanie-Loty.com.pl mogą rezerwować online bilety lotnicze na rejsy ponad 1000 przewoźników do dowolnego miejsca na świecie. I jest to oferta nie tylko konkurencyjna, ale również transparentna – mówi Artur Kowalczyk, dyrektor zarządzający i właściciel serwisu Tanie-Loty.com.pl. –  W odróżnieniu od wielu liderów sprzedaży biletów online w Polsce, w naszym serwisie już na etapie wyników wyszukiwania użytkownik poznaje całkowitą cenę biletu – łącznie ze wszystkimi opłatami.

Dzięki nowym rozwiązaniom udostępnionym za pośrednictwem Blue Sky Travel wyszukiwanie aktualnych taryf, warunków lotu oraz tras jest znacznie dokładniejsze. Dodatkowo, użytkownikom została udostępniona funkcjonalność wyszukiwania połączeń w trybie +/- 1 dzień, co ułatwia znalezienie najtańszych biletów lotniczych.

Nowy system umożliwia również użytkownikom łatwe porównywanie ofert poszczególnych linii z innymi przewoźnikami i bardzo elastyczny sposób realizacji transakcji. Za bilet można w bezpieczny sposób zapłacić zarówno kartą płatniczą, przelewem, jak i wnieść opłatę gotówką  i odebrać go w jednym z biur Blue Sky Travel.
Została także uruchomiona nowa infolinia pod numerem 801 000 687 i +48 61 8420 048 dla połączeń z zagranicy oraz telefonów komórkowych.

- Porozumienie z Blue Sky stanowi początek szerszej współpracy obu firm. Już wkrótce planujemy uruchomić kolejne narzędzia, które dadzą naszym użytkownikom dostęp do nowej treści  za pośrednictwem rozwiązań typu "one buy" i "follow up". Jak choćby globalnej bazy usług typu ground services - platformy wynajmu samochodów i hoteli czy zakupu wycieczek. Umowa z Blue Sky to kolejny krok w umacnianiu naszej wysokiej pozycji w obszarze rezerwacji online na rynku szeroko rozumianej turystyki lotniczej – dodaje Artur Kowalczyk.

Serwis Tanie-Loty.com.pl ma stać się w przeciągu najbliższego roku wielopłaszczyznową platformą turystyczną, integrującą wszystkie najpopularniejsze i poszukiwane przez klientów usługi turystyczne i okołoturystyczne.