Fligo.pl numerem 1. wśród turystycznych aplikacji na IOS w Polsce

Mobilna wyszukiwarka i centrum rezerwacji w jednym, aplikacja Fligo.pl na iPhone i iPad, od niespełna tygodnia dostępna w App Store, szybko zyskuje na popularności. Dotąd aplikację pobrało około 3 tysiące użytkowników. Dzięki temu, w rankingu App Store Fligo.pl zajmuje 1. miejsce w Polsce w kategorii Turystyka. Autorem aplikacji jest agencja interaktywna Artweb-Media, wydawca serwisu Tanie-Loty.com.pl.

Po 6. dniach od ogłoszenia Fligo.pl przez jego twórców, wersja HD na iPada zawędrowała na 1. miejsce rankingu turystycznych aplikacji w App Store.

Fligo_HD_ranking

Wersja na iPhone oraz iPod również szybko zajęła 1. miejsce, a obecnie jest na 2. pozycji w rankingu najczęściej pobieranych turystycznych aplikacji w Polsce.

Ranking_Fligo_iphone

W zestawieniu generalnym najpopularniejszych aplikacji na IOS, Fligo.pl HD również zajmuje teraz wysoką, 10. pozycję.

Aplikacja Fligo.pl (na razie na IOS) umożliwia wyszukiwanie, porównywanie i rezerwację biletów lotniczych oraz miejsc noclegowych na całym świecie od  23.09.2011. Można ją pobrać za darmo w App Store: w wersji na iPhone i iPod oraz w HD na iPada. 23 września 2011 można ją pobrać za darmo w App Store: w wersji na iPhone i iPod oraz w HD na iPad.

Twórcy Fligo.pl zapowiadają stworzenie wkrótce wersji aplikacji na urządzenia z sytemem Adroid.

Źródło danych: appannie.com