Nagłówek strony

Wyszukiwarka biletów lotniczych

przelot złożony
1 pasażer
  • Dorośli-1+
  • Dzieci-0+
  • Wiek dziecka 1-8+
  • Wiek dziecka 2-8+
  • Wiek dziecka 3-8+
  • Wiek dziecka 4-8+
  • Wiek dziecka 5-8+
  • Wiek dziecka 6-8+
  • OK
Szukaj
  • polska firma
  • 20 lat doświadczenia
  • 500 000 klientów
  • bezpieczne płatności
  • gwarancja najniższej ceny
Wszystkie linie lotnicze. Rezerwuj wygodnie.

Treść główna

Jedzenie = kulinarne dziwactwa na wakacjach.

Więcej
2013/03/16 00:53 - 2013/03/25 08:51 #1 przez jagoda1
COM_KUNENA_MESSAGE_CREATED_NEW
Kuchnie świata są bardzo zróżnicowane, ale to co oferuje nam Azja jest nader oryginalne.
1. Mięso szczura przysmakiem południowej Azji
Mięso ze szczura w Kambodży jest najtańsze, stąd jego niezwykła popularność. Jednakże szczury znajdują także uznanie w kuchni tajlandzkiej, wietnamskiej i indyjskiej. p
Można tam spotkać profesjonalnych łowców szczurów łowcy, którzy łapią je w specjalne pułapki, a następnie zabijają. Po oskórowaniu mięso suszy się na słońcu. Tak przygotowane szczurze mięso nadaje się na sprzedaż na lokalnych targowiskach. Najciekawsze jest to, że praktycznie nic się nie marnuje i nawet łeb szczura zostaje pokrojony na drobne plasterki, usmażony w głębokim oleju i serwowany jako wyśmienity azjatycki fast food.

2. Zupa z grzyba, który rośnie w gąsienicy - ot chiński przysmak

W Chinach odnajdziemy interesujący gatunek grzyba, który wrasta w żywe gąsienice. Finalnie uśmierca je i mumifikuje. Grzyb zazwyczaj spożywany jest w suszonej formie. Jednakże zdarza się również, że przyrządza się z niego zupę i podaje razem z gąsienicą.

3. Oko Tuńczyka (Chiny/Japonia)

Oczy tuńczyka stanowią przysmak w Japonii i w Chinach. Podobno smakują o niebo lepiej niż się prezentują.

4.Balut - Filipiny

Balut to na wpół rozwinięty kaczy lub kurzy płód. Balut jest gotowany w jajku i po lekkim posoleniu spożywany wprost z ulicznego straganu. W Kambodży, Laosie, Wietnamie lub na Filipinach cieszy się także popularnością jako dodatek do hot-dogów.

5.Węże i skorpiony w winie
Azjatyckie węże i skorpiony umieszczana się w butelkach z winem ryżowym. Fermentacja trwa kilka miesięcy. W tym czasie jad zostaje zneutralizowany, a wino staje się gotowe do spożycia.

Smacznego! :P

Proszę Zaloguj lub Zarejestruj się, aby dołączyć do konwersacji.

Nawigacja dodatkowa